sobota 12. februára 2005

Harry Potter

a Slovak z BratislavyTakto nejak by sa mohla volat kniha ktora by popisovala vacsinu mojej cinnosti za posledne 2 tyzdne.

Precital som celu bibliografiu tykajucu sa HP a cudujte sa svete, nemam z toho hlavu ako balon... no mozno taky malicky balonik $$;-)$$

Pred par rokmi sa ku mne ako horuca novinka dostal film Harry Potter a Kamen Mudrcov. Povedal som si, rovnako ako mnohi z vas, ze je to kravina pre male deti a ked mi niekto rozpraval ake to je super, len som si tukal na celo. O rok na to sa ku mne dopravila aj dvojka a ja som nemienil cosi tak toxicke skladovat na mojom HDD, tak reku ze si to kuknem. No poviem vam, aj mna samotneho sokovalo ako hlboko som sa mylil. Ten pribeh je doslova kultovy, genialne napisany a prve dva filmy genialne natocene.

Dozvedel som sa ze moja sestra Lucy ma vsetky dovtedy napisane knizky, tak som si ich pozical a precital. Boli este lepsie ako filmy. Bol som totalne nateseny na piatu knihu, ktora mala vyjst o par mesiacov. Akonahle boli predane prve kusy, nejaky dobrak, pravdepodobne v USA, knihu prerobil do PDF a ja som dva dni po premiere uz bol zacitany do pribehu Harry Potter and the Order of the Phoenix. Precital som ju po anglicky, a rozumel som o co tam v podstate ide + nejake detaily.

Ked patku precitali aj obe sestry (lamerky v cestine $$:-i$$) tak sme o tom viedli siahodlhe debaty, ako to dopadne a co je so Siriusom Blackom... blablabla... potom nastal na istu dobu utlm, ale len do dokoncenia tretieho filmu.

Ked som ho zhliadol tak som mal z neho vynikajuci pocit, avsak ked som minuly tyzden precital knihu, zistil som ze film bol neskutocne okresany $$yes$$

Proste nech si o tomto "kulte" myslite cokolvek, ak mate moznost urcite si vsetkych 5 knih precitajte... a ak ste ich citali velmi davno, tak si ich precitajte znovu - vzdy sa najde nieco nove co vas zaujme, pripadne mozete porovnavat ako jednotlive detaily zasahuju aj do troch-styroch knih, bez toho aby ste si to v prvom citani uvedomili.

A pre fanusikov mam vynikajucu spravu - niekedy v polovici jula vyjde HP6, Harry Potter and half-blood prince, ci ako sa to vola $$:-)$$

1 komentár:

  1. Dneska jsem dočetla pátý díl HP a je to naprosto úžasný. Někdy před rokem mě odradily první dvě stránky a jsem nerozumě nečetla dál. Díky Tobě a vyhlídce na volnou hodinu ve škole jsem se do toho pustila. Prostě mě tohle podnítilo k dalšímu zájmu HP.

    OdpovedaťOdstrániť