streda 5. októbra 2005

Interaktivna Streda sa vracia

Sponsored by DupiPred par dnami, ci tyzdnami, ma Dupi poziadal, aby som blogol o jednom skvelom programceku. Nuz a pred par dnami sa Zuzu opytala, ze kdeze sa to podeli tie slavne a skvele Interaktivne stredy. Tak som to spojil dohromady a hla, tu je Interaktivna streda o Netlimiteri. Pytate sa, ze co je to ten Netlimiter? Nuz sadnite si a pekne citajte. Urcite sa nejednemu z vas stalo, ze ste potrebovali na chvilu zablokovat bandwith niektoremu procesu, pripadne ho iba trosku obmedzit. Toto vsetko Netlimiter 1 vedel. Netlimiter 2 (ktoreho Beta4 je prave v testovacej faze) ide o mnoho dalej. Dokaze nielen obmedzovat bandwith (upload aj download) jednotlivych programov, ale taktiez zvlada aj tzv. Granty, t.j. vynutenie bandwithu. Ak mam pravdu povedat nefunguje to dokonale, ale mozem povedat ze "nieco to robi" $$:-))$$. Okrem ineho su v Netlimiteri 2 aj namakane statistiky. Vdaka tomu som zistil ze za august aj september som stiahol po 20GB. $$OBR53630$$ Netlimiter vo svojej plnej krase. Statistiky sa taktiez daju exportovat do XML formatu. Ja osobne uz si zivot bez Netlmiteru nie ze neviem predstavit, ale nechcem predstavit. Je to ohromny pomocnik aj pri blogovani, ked potrebujem natiahnut na web X fotiek, tak si trosku priskrtim upload na Torrent a DC++ $$;-)$$, ale pozor, niekde za to kickuju $$:-))$$.

6 komentárov:

  1. Jj, za netlimiter se celkem dost kope, Už se mě pár kamarádů ptalo, jestli bych jim neupravil zdrojáky StrongDC, aby se Netlimiter nezobrazoval v tagu... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Yo jimi... Netlimiter je vynikajuci nastroj na obmedzovanie rychlosti. Ja po pouzivam hlavne v sieti, ak odo mna mniekto taha brutalnou rychlostou, cca. 1,5 MB/s. Vtedy sa moj komp sprava ako slimos. Spustim winamp a on nabehne asi za 25 sekund. JJ, ziadna slava :). Je pravda, ze asi od stvrtky septembra som ho zacal pouzivat (vzdy, ked sa mi spusta komp :). Oka, poslem ti screenshot.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ale ja som si to predstavovala inac :-) ....tak ze si mozme vybrat o com blognes...aj ked niekto, ze jimi si tam zahlasuje sam a je po rozhodovani >:-))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No este si budes vyberat, nie? :P Neboj, vsetko bude... ved ja planujem blogovat este volajakych 60 rokov... to bude Interaktivnych strieeeed :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to jimi : super,len aby som sa este tej interaktivnej stredy aj dozila....60 rokov je dlha doba

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ak budem mat 60 rokov a tvoje brile ineho blogu :) , to bude paradna staroba. Vyklepany budem v mysli vytukavat queez.bloguje.cz (btw, domena bloguje.cz bude poslednov svojho druhu :)

    OdpovedaťOdstrániť