streda 11. októbra 2006

Nahrávky Potomka, II.

Tajomný rozhovor Hneď v pondelok sa chystal nastúpiť do práce, v ktorej pracoval už od polovice štúdia. Platili dobre, robil to čo ho bavilo, nemohol si sťažovať. Aj keď deadline je deadline. Svoj diktafón mal samozrejme so sebou. 15.06.2138 – 07:58 „Tak. Sedím v práci. Vo svojej milovanej robote. V noci som mal zvláštny sen. Moc si na neho nepamätám, ale motalo sa to okolo jadrového pohonu a lodí.“ „Čau!“ „Jéé...“ Potomok vypol diktafón, keď ho pozdravil kolega. Potom ho napadlo, že by si mohol zaznamenávať rozhovory s ľuďmi, tak ho opäť zapol. 15.06.2138 – 07:59 „Ukáž, čo to máš? Hm... pekný... trochu starý. Model Santer 7000. Synovi som nedávno kúpil 9000. Pekná hračka.“ „Eh... ďakujem.“ Rozhovor s kolegom skončil ešte skôr ako vlastne stihol začať a nášmu milému Potomkovi bolo tak trochu nevoľno. Voľky-nevoľky teda zavolal rodičom. A nahrával. 15.06.2138 – 08:03 „Kapitán, prosím?“ Tak sa v slúchadle ohlásil Potomkov otec. Potomok sa rodičov často spytoval, prečo ich priezvisko znie Kapitán. Bol snáď nejaký ich predok kapitánom slávnej lode? Alebo išlo len o zhodu náhod? Aj toto tajomstvo mal v priebehu nasledujúcich týždňov Potomok rozlúštiť. „Oci? Ahoj.“ „Ahoj, zlatíčko!“ „Mami? Aj ty si tam?“ „Áno, môj maličký.“ „Už dávno nie som malý, mami!“ „Ja viem, len sa hneď nečerti. Čo potrebuješ?“ „Mal som taký zvláštny sen... o lodi na jadrový pohon.“ „Netrep hovadiny, vieš predsa, že jadrové palivo sa vyčerpalo pred rokmi!“ „Johan, nerozčuluj sa. Vieš, že sa to raz musel dozvedieť. Tak vravelo proroctvo.“ „Aké proroctvo, mami?“ „Dávne. Dávne proroctvo synu. Vyslovené tvojím pradedom.“ „Ktorým pradedom?“ „Pradedom Kapitánom. Priamym potomkom...“ „Milada! Dohodli sme sa, že...“ „Prestaň! Musí to vedieť. Je to jeho osud. Nebráň mu.“ „Mami? Oci?“ „Synček. Príď dnes k nám, všetko ti rozpovieme. Čaká ťa dlhá a náročná cesta.“ „Ech... dobre mami, prídem. Majte sa.“ „Čau.“ „Pá pá, synáčik.“ Potomok bol zmätený. Proroctvo? Pradedo Kapitán? Koho bol priamym potomkom? Bolo toho na neho priveľa. Len včera začal nový život a už sa to takto skomplikovalo. Prečo práve on a prečo práve teraz? Odpovede na všetky otázky mal ešte len nájsť.

4 komentáre:

  1. Opět tvé dokonalé přestřihnutí příběhu, abych se těšila na pokračování. Skvělé.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak, ak sa ti paci to usekavanie v najdramatickejsich chvilach, tak sa mas skutocne na co tesit :DD Mimochodom cele Nahravky sa trochu pretiahnu, planoval som ich na 6 kapitol a zacal som pisat piatu a som asi tak v polovici. Ale hlavne, ze uz mam rozplanovany dej, aj s nejakymi podrobnostami.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. s mou špatnou dlouhodobou pamětí bych si asi fakt radši měla přečíst předchozí ságy aspoň tak.. třikrát, hm? :D tak doufám, že to bude stát za to! :-i ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vobec nemusis, vzhladom na to, ze ani nie su napisane vsetky :DDD Radsej si teraz precitaj toto samostatne, potom by to malo nabrat uplne iny nadych by som povedal :-))

    OdpovedaťOdstrániť