štvrtok 10. novembra 2005

Kratka uvaha o pravopise

Ze divna vecTak si tak stojim v buse, namacknuty na dverach a tam vidim napisane "Vipínač je pod krytem" ze reku to sa niekto sekol, nie? Akoze chapal som ze je to po Cesky, ale tak aj tam snad poznaju predlozku Vy- $$:-))$$. No a druha vec - to dnes Viktor nabehol na prednasku z DP (a nie Leni, nie je to Dopravny Podnik $$;-)$$) s ulovkom nanajvys cennym - nejakou postarsou pisomkou z DASR. Tak som to hned zacal studovat tam "Cudzý"... hehe, cool, ze? No tak len tolko som chcel $$:-))$$ P.S. Jancovi sa kedysi tiez podaril nejaky kusok... aha, napisal "čyara" $$8-D$$ (teraz som sa obral o kec $$:-i$$)

10 komentárov:

  1. hehe :DD "čyara" je maximalne skvely vyraz :))

    PS: ked chces prist o branicu pri citani nepredstavitelnych pravopisnych kreacii (btw. v cestine), odporucam knizku Pan Kaplan ma stale tridu rad (written by Leo Rosten)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm, čyara zní vypadá skvěle :)) Někdy mi připadá, obzvlástě na Internetu, že pravopis je něco na vymření :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. akurat kukam na to tvoje pocitadlo.....je 5 hodin poobede a ono tam je ze 43 dni a 0 hodin do vianoc...zaujimave...vianoce mate o piatej???

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Presne to iste sa ma vcera opytala Leňulka :D Ono je to nastavene na 18:00 ale akosi to pocita iba CELE hodiny... t.j. ak je to 0,8 hodiny tak to napise 0 ;-)

    Ale je fakt s podivom, ze ste si to vsimli priblizne 10 dni po tom co som to "ukradol" a to takmer naraz :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Heeeeej. Ked som vydel nazov tohto prispevku s RADOSTOU som sem vletel, vravim si MOJA PARKETA. A potom kukat a JIMI mi zobral moju CYARU,co uz.
    Tym padom uz nemam co povedat, len jednu vec.
    PRAVOPIS SUX

    OdpovedaťOdstrániť
  6. coooozeeee???? CYARA,jancy, to sa ty kedi podarylo? Hehe, normalne sa neda any pysat :) ... Oky, nebudem traposyt. Pravopys je svyna..ale treba vela cyyyytat a cyyyytat

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nechapem co je na tiej CYARE zle, pozritem sa nato blizsie:
    C (akoze makke) zmakcuje, takze ked za nim ide Y nikto to nebude citat tvrdo, preto vo vyslovnosti nieje rozdiel (a za tym si stojim) No a dalej v slove je vlastne IA, co nas ucili, ze sa pise vzdy s I, ALE tu je ten zasadny rozdiel. Ja tam IA nemam, ja tam mam YA.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Janco >>> Stur s Hatalom by sa otocili v hrobe :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. 2Janco: najdolezitejsie je, ze si to vies patricne odovodnit :))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pán Kaplan je fakt super kniha, odporúčam. Mne sa tiež už podarilo zopár pravopisných skvostov ako spomýnať a hystória. No čo už.

    OdpovedaťOdstrániť