pondelok 20. novembra 2006

Tri možnosti

hm...Mám tri možnosti. Buď budem nadávať na Kardoša, že je to chumaj, alebo budem nadávať na seba, že som chumaj, alebo to prejdem mlčaním. Pravdou je, že Kardoš chumaj skutočne je. Myslieť si o mne, že som lenivý je jedna vec, ale myslieť si o mne, že som neschopný a ešte mi to povedať takmer priamo do očí je vec druhá. Ale keby len neschopný... vraj som neschopný programátor. Povedať o Kardošovi pozitívnu vec a nenadávať pri tom by bol pre mňa nadľudský výkon. Iste, že si o sebe objektívne nemyslím, že som nejaký lumen, ale moje programátorské schopnosti siahajú veľmi, veľmi ďaleko, čo mi (snáď) potvrdí niekoľko ľudí. Človek by si pomyslel, že je nemožné obhájiť maturitný a taktiež bakalársky projekt na jednotku, zároveň dostať z programátorského zadania na PPIS 55 bodov z 50 a zároveň byť označený za neschopného programátora. Ale... taký je asi život. Mám jedno jediné šťastie - že zajtra svitne nový deň a s ním prídu nové problémy a na toto zabudnem. Dúfam.

11 komentárov:

  1. Má Kardoš kudrnaté vlasy a brýle?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. z vlastní zkušenosti bych řekla, že si to ještě pěkně dlouho pamatovat budeš.. (ehm, ale třeba néé :-i :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. .. ber to z tej lepsej stranky - dal ti temu na napisanie blogoviny ;) .. ale nie.. jednoducho ho pust z hlavy, na svete je vela krasnych veci :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. muris: Bryle ma, ale vlasy ma dost kratke na to aby mohli byt kudrnate :-)

    Lenka: No iste, ze budem, lebo ja cim vacsia kravina, tym viac a lepsie si to pamatam :D Ale dufam, ze to aspon dokazem spravne vyuzit

    Yfq@: Napriklad ty ;-) :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jimi >>> Z programatorskeho hladiska ti radsej nepoviem nic :) pretoze by si bol na mna nahnevany. Fakt si z toho nic nerob. Mozno ta len chce vyburcovat k lepsim vysledkom :). Viem, ze ma za tuto vetu zabijes, ale ked fakt nebudes mat co v robote robit, citaj si nieco o cecku, resp. fora. Co myslis, preco je pista big masta programmer? Pretoze cita fora a prirucky :). Ak by som mal na to cas, robil by som to iste. Lenze, ako vies, ja nikdy nemam volny cas.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No ja beriem programovanie takmer ako umenie. Umenie najst ten spravny algoritmus na dany problem, umenie zoptimalnit kod... a na umenie musis mat aj talent, ktory sice treba aj rozvijat, ale ked ho v prvom rade nemas, t.j. nemas to spravne logicko-algoritmicke myslenie, tak si mozes precitat stovky knih a programator z teba nebude :)

    A vobec, naprogramoval som sito na prvocisla a vyrobil som vlastny algoritmus na hladanie cesty v bludisku :P a bez pouzitia UML alebo dizajnovania tried a inych \"uzitocnych\" veci ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to znelo ako kompliment ;) .. kujem :)
    btw, radsej nechcem vediet, co je UML a podobne \"uzitocne\" veci :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Suhlasim s Jimim a to sa 14 rokov zivim ako programatorka (cha cha)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jimi >>> yep, je pravda, ze musis mat na kodenie cit. Napr. taka Yfq@ :). Programko nikdy nevidela (nepocitam nadavanie, ake je to shitne :), a aka je z nej duru programatorka :). A dalsia vec, naco budem kodit nieco, co je uz vymyslene? V tom je krasa .NET :). A staci si to len pekne pospajat a hotovo. Btw, UML ti je v takych jednoduchych programoch naprt ;). S tym ma nepresvedcis :).
    Yfq@ >>> ze, aj mne sa zda :). Jimi ma jeden bod k dobru, hehe :P

    OdpovedaťOdstrániť
  10. [6]> Umeni je trochu silny slovo, spis remeslo. Ze k nemu potrebujes talent a ze bys ten talent mel rozvijet, to je jasny. Ale to z toho porad nedela umeni ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Spacek >>> ze remeslo :D:D:D. Jimi odjakziva kodi s motykou v ruke :D

    OdpovedaťOdstrániť