nedeľa 12. marca 2006

Betty's Paradise

alias U KrnáčůReštaurácia Betty's Paradise vás zaujme už svojou polohou na deviatom poschodí jedného milého paneláku v Podunajských Biskupiciach. Priestory sú utulné, ba až malé. K výzdobe patrí predovšetkým fauna a celkový dojem je, ako by ste boli u sestry v obývačke. Doslova. Na návštevu tohto podniku sme si nevybrali najlepšie počasie, ale skvele nám to vynahradila atmosféra, ktorú do posledného detailu dokresloval personál. A'propos personál. Je vidieť, že najali brigádnikov, ktorý nie su zohraní, ale treba priznať, že im nechýba humor. Po úvodných zdvorilostných frázach nám bol prinesený aperitiv - Červené šampanské. Následne sa na stole objavilo predjedlo. Kuchár si zrejme pokladal za povinnosť sa pochváliť novým tousterom, ktorý dostal od sestry na Vianoce. Tousty chutili vynikajúco, dokonca lepšie ako vyzerali. Vskutku pochúťka. Aj kolegovia z redakcie boli nadsení. Polievka bola kuracia s kúskami kuracieho mäsa a zeleninou. Personál nás ubezpečil, že kura nemalo vtáčiu chrípku, čo nás dostatočne upokojilo. Amaterizmus miestnych zamestnancov sa ukázal, keď jeden z nich nevedel otvoriť fľašu vína. Víno, ktoré nám odporučili, však bolo znamenité, je vidieť, že majiteľ si zamestnancov nevyberá podľa referencií, ale podľa vkusu. Keď sa schyľovalo k hlavnému chodu, personál začal panikáriť a chaosiť. Všetko sa napokon vysvetlilo a naše taniere sa prehýbali pod plneným kaprom a'la Betty. Čašníčka bola natoľko profesionálna, že nám ponúkla aj strúhaný syr. Len blázon by odmietol. Musím priznať, že jedlo bolo nadmieru chutné, perfektne ozdobené a profesionálne pripravené. Teplota bola primeraná. Nebolo ani presolené, ani neslané. Aj keď sa naše žalúdky začínali vzdúvať, rozhodli sme sa ochutnať aj miestnu špecialitu - tvarohovo-lekvárový mriežkovaný koláč. Ak bol plnený kapor nadmieru chutný, tak dezert by mal patriť do siene slávy. Reštaurácii Betty's Paradise - U Krnáčů dávam 5 hviezdičiek. // Redakcia za obed nezaplatila ani korunu a vedenie reštaurácie bolo o návšteve informované vopred // // Keby to niekomu nedošlo - boli sme u ségry oslavovať narodeniny jej priateľa Peťa $$;-)$$ //

16 komentárov:

  1. keby som sa prave nenapchavala, tak dostanem riadny hlad :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suhlas, vyzera to ze nemas o com pisat....neze by to bolo zle, ale chyba tomu COSI, skoda....

    Mal by si ist na daku akcosku co najskor....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a ja ze sa potesite ako fajne som to spracoval :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Yfq@ >>> Napodobne...Akurat som sa nadlabol polievky, podobnej na obrazku a reznov so zemiakmi :)
    ZuSka >>> :D :D :D .... dost si ho znicila. Skor by mohol napisat (kedze ztial neni o com) ako urobil jimi 14 tohtorocnych kilakov na Denisovi... Moja moncici este buva.Akurat pre otocila na druhy bok :)
    Janco >>> fakt suhlas :). Btw, uz aby sme sa stretli, stale mas moj obciansky, asi uz 2 tyzdne :D
    Jimi >>> potesili sme sa vsetci, len to nevieme dat najavo :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. 4Jimi: prece bys NAM nemel za zly, ze si rejpneme :-i

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Opat suhlas....kebyze seci hovorime ako je vsetko super nikam sa nedostanes..takze kritika nieje zla..ked je konstruktivna (tato sice neni ale neva :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ne, vsak v pohode :-) Ja len, ze specialne tento clanok som sa snazil ozvlastnit tym, ze je to urobene ako recenzia na restauraciu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. 4Jimi: ja jsem nekdy neco pochvalila? :-i :DD ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neboj to sme pochopili, ale ja som xel povedat, ze proste nieje to nic moc a aj napriek tomu, ze si sa snazil stoho vybuchat co najviac proste moc to neslo, mozno koli tomu ze to nebol az taky super namet, resp moc sa cerpat nedalo....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ako jeden z ucastnikov tejto udalosti sa musim pripojit k slovam chvaly. Prostredie bolo excelentne, obsluha na najvyssej moznej urovni, jedla chutne, napoje primerane teple, kombinacia vsetkych chodov vykazovala znamky absolutnej dokonalosti. Tejto aktivite niet co vytknut, akurat ma znepokojilo, ze autor clanku namiesto aktivneho pristupu k umyvaniu riadu odisiel a nechal celu pracu na obsluhujuci personal. Pokial ide o udajny amaterizmus pri otvarani vina, autor clanku asi nepozna postup pri otvarani Tibavskych vin, ktory je specificky svojou zdlhavostou, aby sa nenarusil osobity buket bozskeho napoja ukryteho v stylovej flasi. To nie je ako Kofola, ktoru otvoris v priebehu dvoch sekund a pijes. Tibavske vina sa otvaraju pomaly a rovnako pomaly sa ja vychutnavaju. Myslim, ze autor clanku potrebuje lekcie z elementarnej enologie.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. suuuper článok! Konečne chápem o čom píšeš a nie tie blbosti zo školy.:-)
    Aj tak mám dojem, že každému sa najviac páčia príspevky z akcií, ktorých sa osobne zúčastnil. U mňa je to väčšinou tak.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. podlamna je to dobre spravene, mne sa to paci..ostatni ta sprdli,ale je to nieco ine...zmena po dlhom case :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vies co je haluz? Ze vdaka tomu, ze si napisal takyto "rozporuplny clanok" mas DOOOST dlhu debatu. Kebyze je ten clanok chaby, nikto ho nekomentuje...Kebyze je fasa..tak kazdy napise iba ze FASA (a pod.)

    Haluz.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. JA: sorac, netusil som, ze TY, ktory vypije asi liter vina rocne sa tak vyzna specialne v Tibavskej odrode :-i
    Betty: diky :-)
    Zuzu: diky :-)
    Janco: FLAMEEEE :D (ako napr. Linux vs. Win, PC vs. Apple...)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nejak sa tu rozbehla burliva diskusia :)...
    Janco >>> Jimi asi preto napisal tento clanok, aby sme si do neho mohli trosku rypnut.
    Jimi >>> Ako clanok na restauraciu, alebo provokacia na papanicu a vinko :)
    JA >>> Tak to bola vycerpavajuca odpoved ohladom otvarania Tibavskeho vina. Aspon som sa nieco nove naucil, kedze velmi lubim dobre vina.
    segra >>> Presne si to vystihla. Kazdy komentuje akcie, na ktorych sa zucastnil. Tuto mas moznost sa rozpisat (no, ked beries za rozpisanie 3 riadky, oki :-i :DD ;)
    Zuzu >>> No hej, je to nieco ine, ved vsetko treba skusit prvy krat ;). Ale mne osobne sa zdaju byt 3 skoro tie iste fotky trosku zbytocne. Je to pekna papanica, ale staci tam daj jednu a nie tri rovnake fote :)
    Janco (po druhe:) >>> nebudem tu radsej pisat, aky je rekord, lebo jimi to zase stopne :)

    OdpovedaťOdstrániť