pondelok 16. augusta 2004

Nanoalbum

Tata bojs si dali záležať

Pred dvoma mesiacmi ma ZuSka nahovorila na stiahnutie songu Virtuálny Duet od nejakých Tata Bojs. Už som o nich počul ale myslel som že je to len ďalšia z tých "alternatívnych" skupín čo nehrajú nič počúvateľné. Na moje prekvapenie som sa hlboko mýlil. Virtuálny Duet je jeden z najlepších songov aké som kedy počul.

Minulý týždeň som brouzdal Miirovým blogom - http://kladivo.bloguje.cz a tam som si prečítal nadšené ovácie na celý album nazvaný Nanoalbum. Tak som si ho stiahol a uplynulých 63 minút som strávil jeho počúvaním.

Na začiatku je akýsi úvod (resp. intro) ako všade inde, lenže je nahovorený elektronickým psom... sranda :-) horšie však je že netuším prečo ten pes neintonuje... hrozne to človeka štve keď sa otázku neopýta ale ju iba "povie" no nič, aspoň ma voviedol do deja, ktorý by som zrejme pochopil aj sám.

Nasledujú dve skvelé pesničky, Elišce a Tomášovi, také fajné pop-rockové skladby a potom zase elektronický pes. Tentokrát podľa mňa zbytočne rozvláčny, 2:31 trvajúci pokec, ktorý by aj Pitkin povedal za minútu :-)) no čo už :-)

Za tým je C.V.A.N, jedno z vyvrcholení albumu, vynikajúca pieseň, so skvelým textom (fascinuje ma koľko slov sa končí na "en" :-))

a potom je najväčšie sklamanie z celého CDčka - Léčitel, no väčšiu hrôzu som ešte nepočul, aj keď sa do postavy Jiří Schmitzer vžil ako správny herec, nejako mi 7 minút a 50 sekúnd (!!!) trvajúci pokec o ničom moc nezavoňal, to už sú lepšie tie psove kecy, ktoré aspoň príbeh posúvajú ďalej.

Po zmrvenom Léčitelovi je taká pohodovka - Hal se zatoulal, o tom ako sa elektronický pes stratil, sranda :-)) Tentokrát je to aj s intonáciou :-)), po tom ďalšie Halovo vodítko, ale jedno z najlepších, aspoň som sa dozvedel že sa mu nič nestalo a našla ho 90-60-90, nejaká "hot chick" čo si začala dopisovať s Halovým pánom :-))

A teraz ide už zmienený Virtuální Duet, najlepší song albumu, proste vrchol celej tvorby autorov :-))

potom ešte zopár viac-menej výrazných piesní, niektoré sú fakt dobré, ako Nemocná (taká tvrďárna ;-)) a Nový nanopilot ale niektoré mi moc nedali ako Boj (ktorý pripomína skôr System of a Down ako hudbu ;-)) alebo Pan Tečka (roztiahnutá tvrďárna :-)) no a zaujímavý koniec - Probuzení, z ktorého som (aj bez ďalšieho Halovho vodítka ;-)) pochopil že iTom púšťa Elišku k vode a skúsi to s 90-60-90 (ani sa mu nečudujem :P )

Takže celkovo vzato sa Tata Bojs podarilo zaujímavé dielko a potvrdili že nie len extrémne známe skupiny ako Lucie, Olympic alebo Elán, dokážu vytvoriť niečo tak dobré :-)) A tých pár prešľapov... no, stane sa :-))

6 komentárov:

  1. Kde si stiahol album Tata bojs ? please odpoveď dík

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj , mohol by si mi prosim poslat mp3 virtualny duet od Tata bojs? Nemozem to nikde zohnat . Dakujem ti .

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, ak mas mp3ku Virtualny Duet, mohol by si to poslat aj mne??? prosiiiim, vazne uz nemozem, hladam to uz asi styri dni na nete... :P
    Dik moc.... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ehm.. ha ha :-i :DD (nicméně na ZuSčino Scotty doesn\'t know to nemá :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. heej, pošlite mi ten virtualny duet.....je to dobra pesicka...dikess

    OdpovedaťOdstrániť
  6. prosím, kto má pesničku od tatabojs - virtuálny duet nech mi ju pošle na email... vďaka

    OdpovedaťOdstrániť