streda 6. decembra 2006

Bude zle

bolo horšieViem, že bude zle a myslím si, že horšie už bolo. A niečo v mojej hlavičke mi hovorí, že aj blognúť by som mohol. Či sa mi chce, či nie, jednoducho to treba. Alebo možno ani netreba. Prečo bude zle? Lebo bude Robotika. Budúci utorok písomečka a v posledný adventný týždeň skúšočka. Tretí zo štyroch pokusov a ak to ani na ten posledný nevýjde tak pápá školička. Ale už som sa začal učiť, aby som mal aspoň ten dobrý pocit, keď už nič iného. Prečo už bolo horšie? Lebo som optimista $$:-))$$. Áno, je mi jasné, že to nie je bohvieaký dôvod, či dokonca argument, ale Dum spero, spiro. A či skôr Dum spiro, spero? U mňa platia asi oba výroky. A možno ani jeden. A možno... je to všetko fuk (viz zelená veta hore). Nuž a vlastne som vám nenapísal, že ako je. Je celkom dobre. Včera som dostal výplatnú pásku, že tisícka odmena. Že reku dobrá vec. Už aj Vianoce mám vybavené, čaká ma len tá bohumilá povinnosť tie darčeky rozdať a kochať sa pohľadom na tie (snáď) veselé ksichtíky. Až bude zase dobre, tak sa hádam ozvem. A ako sa poznám tak sa ozvem aj keď bude zle. Proste sa ozvem. A možno ani nie. (nemal som ten článok nazvať radšej "a možno ani ...?" Mal. A možno ani nemal.)

13 komentárov:

  1. vždycky může být hůř než je právě teď ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prosimte :D furt predhazujes, jak jste chytry, tak proc bys to neudelal? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja praveze svoju silu vidim v tom, ze nic nerobim a napriek tomu sa veziem na vlne uspechu :D To je ten problem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neboj, to dáš :D Byl jsi v Americe, viděl jsi půlku světa! :D Máš zkušenosti, tak je prodáš (tzn. v případě, že bude profesor oponovat, tak mu prostě řekneš: \"Vy nevíte, co je moderní! Já byl Americe a tam to dělaj přesně tak, jak jsem řek\" :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Incik >>> Amerika neni polka sveta :). A nakoniec americania sa trosku nafukuju :) .
    Jimi >>> Neboj, robotiku urobis ako malina :). Ja som urobil jeden predmet na 5 pokus a to som na FIITke chalan, co je peklo najvacsie ;). Co sa tyka vyplatnej pasky...no comment. Este len pride, ale odmeny aj tak necakam. Na stole som mal dnes Mikulasa, zajtra mam posedenie na ekomomickom (dalsi mikulas :P)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jimi >>> podla mna nemas sancu to nespravit (tzn. urcite to zvladnes ! :)) )
    Dupi >>> FIIIIITka ze je peklo najvacsie ?? pocuj, mal by si prist na exkurziu na matfyz :P

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yvuska >>> Tak tomu never :) . Ale mohla by si ma niekedy pozvat na prednasku ;) . Velmi rad pridem. Aspon zistim, ake to je pocuvat inych profakov, ako mame my :) . Inac ma matfyze mate dobre bagety :P. Alebo to je inde :) ?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dupi >>> ak chces so mnou absolvovat nejaku prednasku, tak mas sancu uz len buduci tyzden.. potom koncim :))
    bagety som este neskusala, ale hranolky su celkom fajn ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. A z davu na mně promluvil hlas: Člověče usmívej se a buď dobré vúle (neviem kde je u s krúžkom) mohlo být húř. A já se usmíval a byl dobré vúle a bylo húř.

    Ty to zvládneš. Kde je Tvoje sebavedomie?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dupi&Yfq@: Deti, deti, deti

    segra: Ved ja som napisal, ze \"Je celkom dobre.\" ;) ů je shift+vlavo hore klavesa vedla jednotky ;) (teda na SK klavesnici)

    A sebavedomie mam vyssie ako kedykolvek predtym, ale ta skola ma jednoducho frustruje, pretoze je to jedna totalne, ale vskutku totalne zbytocna vec. Zbytocnejsia ako nosenie dreva do lesa, ci vody do rieky

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ted prijdou problemy a problemy jsme my :-i :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ZuSka: a co takhle něco z digimonů? :-i :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ako si mohol na FIITke spravit predmet na 5. pokus? Na FIIT su maximalne 4 pokusy za predpokladu, ze ziskas zapocet (co su normalne pisomky (zvacsa bez moznosti opravy) a zadania, nie srandy ako niekde, ze ucast, ale jedna pisomka na konci semestra s moznostou niekolkych oprav ako na niektorych skolach) v prvom roku, ak nespravis riadny a opravny termin, opakujes cely predmet dalsi rok a iba ak ziskas zapocet. Teda ak neziskas v prvom roku zapocet a v dalsom roku ziskas, mas maximalne 2 pokusy!

    Takze ak si spravil na 5. pokus znamena to, ze si bol vyhodeny zo skoly (mimochodom, ak nespravite na FIIT v poslednom rocniku jeden jediny predmet, napr. ze mate obhajenu bakalarku a v 4. rocniku opakujete jeden predmet a nespravite ho, vyrazia vas - a veruze to na FIIT robia (na rozdiel od FEI, tam to kedysi tiez bolo prisne, ale uz polavili, a uznavaju uz porobene predmety)). A vyrazia vas tak, ze vam neuznaju jediny predmet, ak sa znova hlasite, cele studium musite prejst odznova ... Takze v tvojom pripade ta asi vyplestili na opakovanim predmete v 2. alebo vyssom rocniku a isiel si na FIIT znova :)

    Nie je pravda, ze FIIT je zamerana LEN prakticky a mate tam same zadanie. NIE, vy mate cely semester hromadu zadani, co trva niekedy cele dni a noci naprogramovat. Ale to je fajn, lebo vacsinu to bavi. Horsie je, ze pocas semestra treba napisat stohy (desiatky, niekedy sa moze vysplhat az na stovky) stran dokumentacii, ktore vam nic nedaju (to je relativne, zamestnavatel neskor tuto schopnost asi oceni, ale doda to na odbornosti?), len zdrzuju a oberaju o cas.
    A popritom mnozstvo pisomiek, na ktore sa treba ucit ... Mnoho technickych skol ma podobne narocne zadania, mozno narocnejsie ako FIIT, ale aspon nema pisomky pocas semestra (nie nutne na konci, aj na zaciatku, v strede semestra a kludne 2 pisomky s 2 velkymi zadaniami naraz, medze sa nekladu) Matfyz je tazsi len vtedy, ak ozaj nemate abstraktne myslenie, ak vam ozaj nejde matematika. V takom pripade budete mat aj na FIIT obrovske problemy, no zaroven ak budete pracoviti, predsa len mozno mate vacsiu sancu dokoncit, na Matfyze je doraz na abstraktnost vacsia aj ta matematika sa berie podrobnejsie. Inak je FIIT jednoznacne tazsia - ak je tazkost definovana v tom, kolko casu treba venovat skole a v tom, ako lahko vas vyhodia, ako malo moznosti opravy, ako vam nic neuznaju. FIIT je najtazsia skola v SR :) Ale nie najlepsia. Prestupte na Matfyz FMFI ako ja, na Informatiku a naozaj sa naucite abstraktne mysliet, naucite sa skutocne dobre a efektivne programovat a budete moct pracovat v serioznych firmach na serioznych projektoch, nie ako manazerikovia v slovenskych firmickach pracujucich so service-oriented technologiami. FMFI nie je najtazsia skola v SR, aj ked je velmi tazka. Ale je najlepsia :)

    OdpovedaťOdstrániť