utorok 26. júna 2012

Stavebné úpravy II.

Dlhé mesiace sa viac-menej nič nedialo, ja som si v kľude dal urobiť statický posudok, za ktorý som vyplazil 3600 papierov a myslel som, že je všetko v cajku.

Minulý piatok mi prišiel úradný list zo stavebného úradu, v ktorom sa píše, že na dodatočné povolenie stavby potrebujem okrem statického posudku ešte 75% súhlas ostatných majiteľov (pretože nosné panely sú v majetku spoločenstva vlastníkov), Projektovú dokumentáciu a Požiarne bezpečnostné riešenie.

Ok, nevadí, všetko zoženieme. Na podpisy som si z katastra vyrobil tabuľku s menami a podielami majiteľov a včera som ich začal obchádzať. Zatiaľ mám 13%, čo je celkom dobrý výsledok. S dokumentáciou to bude horšie - moja prvotná myšlienka bola, že to bude stáť tak tisícku, max dve. No prvý telefonát s projektantom ma vyviedol z omylu - 5 až 6 tisíc.

Volal som teda do realitky, že ako to budeme riešiť a oni, že sa skontaktujú s bývalým majiteľom, ten určite potrebné papiere má. No ja si myslím, že má akurát tak prd, lebo keď som s ním volal už v marci (po prvom liste z úradu), tak mi naznačil, že nemá ani ťuk, že všetko dával úradu.

Ešte to bude zaujímavé, ale po súdoch sa ťahať nechcem, za prvé by ma to vyšlo drahšie než to rovno zaplatiť a za druhé by to trvalo X rokov, kým by sa doriešilo... hm, teraz mi tak napadá, že za preťahovanie by som mohol od Českej Republiky dostať odškodné v Haagu... ešte to premyslím :D

1 komentár: